Warsztaty z podpłomyków

Nieco już zapomniana, prymitywna forma pieczywa. Według staropolskiego słownika, podpłomyk to całkiem płaski placek, który piecze się na żarze. To najprostsze i super szybkie do zrobienia pieczywo w formie elastycznych placków. Podczas warsztatów wyczarujesz je samodzielnie używając tylko mąki i wody.

Przed zakupem zadzwoń i umów termin warsztatów – (+48) 514 158 766

Zapraszamy Cię na warsztaty z pieczenia zapomnianych już nieco podpłomyków. To najstarsza forma pieczywa jedzona na długo przed odkryciem drożdzy, zakwasu czy sody. Podpłomyki można wykorzystać na przeróżne sposoby, o czym opowiemy Ci podczas uczestnictwa na warsztatach.

Obiecujemy, że wyjdziesz od nas dumny z nowej umiejętności. Poza własnoręcznie wykonanymi podpłomykami czeka Cię wizyta w 140 letniej chyży, degustacja produktów z naszego gospodarstwa i barwne opowieści o naszej pracy i życiu w Bieszczadach.

Wszystko co stworzysz możesz zjeść lub zabrać z sobą. Zapraszamy Was całą rodziną na wspólne, kreatywne spędzenie czasu. Pamiętajcie jednak, że uczestnik warsztatów musi mieć ukończone 6 lat. Każdy uczestnik otrzyma dyplom i przepis.

Co zawiera cena warsztatów:

  • Fachowa opieka prowadzącego
  • Produkty do samodzielnego wykonania
  • Degustacja naszych produktów
  • Przepis

Ważne informacje:

Czas trwania ok. 1,5 godziny zabierz tylko gotowość i otwartość na nowe umiejętności

Koszt takich warsztatów to 60 zł za jedną osobę

Warsztaty organizujemy przy minimalnej ilości 4 osób. Jako, że chyża ma ograniczone miejsce, maksymalna ilość osób wynosi 8 osób.

Przed zakupem zadzwoń i umów termin warsztatów – (+48) 514 158 766

Zapytaj o dogodny termin​